Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Resultaten Stads- en Wijkenquête 2021 zijn beschikbaar

  De Stads- en Wijkenquête is een onderzoek dat de gemeente Leiden dit jaar voor de 16e keer heeft uitgevoerd en waarbij bijna 2.450 Leidenaren hun mening of ervaring hebben gedeeld over ca. 50 verschillende onderwerpen.

 • -

  Trends in Leiden

  Voor de tweede keer, en dit keer als bijlage bij de Strategische Verkenningen: de nieuwe Trends in Leiden zijn beschikbaar. Hierin worden belangrijke ontwikkelingen in Leiden weergegeven.

 • -

  Filmpje en Feitenblad over geactualiseerd dashboard Leidse armoedescan

  Het CBS heeft een groot aantal interactieve dashboards, soms zelfs op gemeenteniveau, gemaakt. Eén daarvan is de Armoedescan. Het Leidse UDC (samenwerking met het CBS) heeft aan de wieg van deze Armoedescan gestaan. 

 • -

  Cliënten Wmo waarderen de gemeente ondanks corona positief

  Gemeenten zijn verplicht om ieder jaar een cliëntervaringsonderzoek (CEO) uit te voeren onder cliënten van de Wmo. De resultaten over het jaar 2020 zijn in Leiden over bijna de gehele linie iets lager dan het vorig jaar, maar duidelijk hoger dan het gemiddelde in de periode 2015 – 2020. 

 • -

  Energiearmoede in cijfers

  De provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om binnen haar gemeentes energiearmoede aan te pakken en te voorkomen. Een onderdeel hiervan is dat TNO en CBS samen verschillende indicatoren hebben ontwikkeld die inzicht geven in de verschillende manieren waarop energiearmoede gedefinieerd en gemeten kan worden. Deze zijn nu voor alle gemeenten van de provincie, dus ook voor Leiden, op wijk- en buurtniveau beschikbaar. 

 • -

  Nieuwe update verhuizingendashboard

  Onlangs is van het verhuizingendashboard de derde versie verschenen. Nieuw is dat het dashboard een andere vormgeving heeft gekregen. 

 • -

  Verkiezingen Tweede Kamer 2021

  Op 15, 16 en 17 maart vonden de verkiezingen van de Tweede Kamer plaats. Beleidsonderzoek maakte een feitenblad met de belangrijkste uitslagen: voor Leiden, per wijk, en in vergelijking met Nederland. 

 • -

  Meer cijfers over kinderen in armoede

  Er komen steeds meer cijfers beschikbaar over kinderen in armoede. Op Leiden in cijfers kun je zien hoe dat verschilt per buurt.

News archive