Een ogenblik geduld a.u.b.

Herontwikkeling Energiepark: peiling onder Leidenaren afgerond

door Onderzoek en Analyse Leiden

De komende jaren wordt het Energiepark herontwikkeld. Dit is het hele gebied rond de energiecentrale en het Stadsbouwhuis aan de Langegracht. Er worden woningen gebouwd, nieuw groen aangelegd en er komen culturele en maatschappelijke voorzieningen.

We vroegen aan de leden van het LeidenPanel om mee te denken over de plannen van de gemeente en de verdere invulling hiervan. Ruim een derde (35%) van het panel (650 leden) vulde de vragenlijst in. 

De resultaten laten zien dat de meeste respondenten een positieve eerste indruk hebben van het project. Bijna de helft (47%) denkt dat het een optie is voor henzelf of iemand in hun naaste omgeving om in het Energiepark te gaan wonen. Wat betreft voorzieningen staan respondenten vooral positief tegenover de plannen rondom het groen (95%) en de woningbouw (88%). Minder respondenten zijn positief over de energiecentrale (23%) en de kantoorgebouwen (21%). In het Energiepark moet ook ruimte komen voor ambachtelijke bedrijven. Respondenten vinden vooral ambachten die te maken hebben met textiel, eten en drinken en kunst en cultuur passend in het gebied. Meer resultaten vind je in de rapportage ‘LeidenPanel Energiepark’ in onze Onderzoeksbank.