Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  De mensen van Leiden in 9 inwonersprofielen

  De gemeente wil er zijn voor alle inwoners en daarom is het van belang goed inzicht te hebben in wié die inwoners zijn. Er is al veel bekend over afzonderlijke kenmerken van inwoners, zoals geslacht, herkomst en inkomen. Wat gebeurt er als we kenmerken gaan combineren? Wat hebben groepen met elkaar gemeen en wat onderscheidt ze juist van elkaar? Kloppen de beelden die we nu hebben over de inwoners?

 • -

  Nieuw in de Webviewer: afstanden naar voorzieningen

  Vorig jaar hebben we de webviewer Sterke Sociale Basis geïntroduceerd. Met allerlei informatie geprojecteerd op de kaart van Leiden. 

 • -

  Evaluatie statiegeldbekers tijdens Leidens Ontzet

  98% van de statiegeldbekers werd weer ingeleverd, 500.000 wegwerpbekers zijn bespaard en de straten en grachten waren opvallend schoner. 

 • -

  Animatie: een gemiddelde dag in Leiden

  Het Urban Data Center Leiden071, een samenwerking tussen gemeente Leiden en het Centraal Bureau voor de Statistiek, heeft een primeur. Samen hebben we een animatie gemaakt over een gemiddelde week in Leiden, uitgedrukt in cijfers.

 • -

  Trends in Leiden 2020: informatie die nuttig en leuk is

  Wist je dat het aantal reizigers op Leiden CS sinds 2010 met een derde is gegroeid tot 80.000 per dag? En dat er inmiddels 19.000 mensen op het Bio Science Park werken? En dat 59% van de 85-plussers gebruik maakt van een WMO-voorziening?

 • -

  Tevredenheid over Leidse zwembaden neemt toe

  Sinds 2017 is aan zwembadbezoekers gevraagd naar hun ervaringen met het zwembad, naar de behoefte aan bepaalde activiteiten en naar de bekendheid van de campagne 'Leids water'.

 • -

  Leiden groeit naar 151.000 inwoners in 2050

  Volgens de nieuwste PEARL prognose, van CBS en PBL, heeft Leiden over dertig jaar 151.000 inwoners die in 82.000 huishoudens wonen.

 • -

  Gegevens over energielabels van woningen

  Onlangs zijn aan de databank van LeideninCijfers gegevens toegevoegd over energielabels van woningen. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.

News archive