Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Grote stijging Leidenaren met niet-Nederlandse nationaliteit

  In de afgelopen twintig jaar is het aantal internationals in Leiden met 83% gestegen. 11,0% van de Leidenaren heeft momenteel een niet-Nederlandse nationaliteit. 

 • -

  Gemeentelijke communicatie ten tijde van corona

  Het is belangrijk dat wij als gemeente de inwoners van de stad goed op de hoogte houden van informatie rondom het thema ‘corona’. Daarom is het LeidenPanel ingezet.

 • -

  Besteedbaar inkomen het hoogst in wijk Boerhaave

  In 2018 was het gemiddeld besteedbaar huishoudinkomen in Leiden € 41.200 per jaar. Dat is iets lager dan gemiddeld in Nederland (€ 43.000).

 • -

  Aantal misdrijven in Leiden gedaald in 2018

  Elk jaar publiceert het CBS wijk- en buurtgegevens over het aantal misdrijven dat daar heeft plaatsgevonden. Beleidsonderzoek neemt deze over op de website Leiden in Cijfers. 

 • -

  LeidenPanel over vuurwerkvrije binnenstad

  Na 2015 en 2018 is er opnieuw een LeidenPanel gehouden over vuurwerkoverlast en vuurwerkvrije gebieden. Het onderwerp was deze jaarwisseling nog actueler dan andere keren omdat de maatschappelijke discussie over vuurwerkvrije gebieden toeneemt. 

 • -

  Index071: nulmeting in crisistijd

  Onder uitzonderlijke omstandigheden heeft Economie071 de Index071 – editie 2019-2020 gepresenteerd. Beleidsonderzoek heeft aan het opstellen van de index bijgedragen door data en advies te leveren. 

 • -

  De mensen van Leiden in 9 inwonersprofielen

  De gemeente wil er zijn voor alle inwoners en daarom is het van belang goed inzicht te hebben in wié die inwoners zijn. Er is al veel bekend over afzonderlijke kenmerken van inwoners, zoals geslacht, herkomst en inkomen. Wat gebeurt er als we kenmerken gaan combineren? Wat hebben groepen met elkaar gemeen en wat onderscheidt ze juist van elkaar? Kloppen de beelden die we nu hebben over de inwoners?

 • -

  Nieuw in de Webviewer: afstanden naar voorzieningen

  Vorig jaar hebben we de webviewer Sterke Sociale Basis geïntroduceerd. Met allerlei informatie geprojecteerd op de kaart van Leiden. 

News archive