Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Bevolkingsprognose van Leiden: stijging naar 143.000 inwoners

  De bevolking van Leiden stijgt de komende jaren flink, maar de groei vlakt daarna af. Het percentage ouderen stijgt tot 19% in 2040 (16% nu). Dat blijkt uit een prognose die Onderzoek & Data heeft gemaakt met software en advies van Pronexus.

 • -

  Bijna een kwart van de Leidenaren is ‘welvarend, met een eigen woning'

  Het CBS Urban Data Center/Leiden071 heeft voor de tweede keer de inwoners van Leiden in kaart gebracht. Dit heeft geresulteerd in negen inwonersprofielen op basis van meer dan 20 demografische, sociaaleconomische en woningkenmerken. Dit keer met gegevens over 2019.

 • -

  Veiligheidsmonitor: goede scores voor Leiden

  Het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) en het ministerie van Justitie en Veiligheid voeren elke twee jaar een groot onderzoek uit naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap van criminaliteit. Bijna 2.500 Leidenaren hebben meegedaan aan dit onderzoek. 

 • -

  Gezinnen hebben flink meer te besteden dan alleenwonenden

  Huishoudens in Leiden die bestaan uit een (echt)paar met kinderen hebben een gemiddeld besteedbaar huishoudinkomen van € 76.500. Eenpersoonshuishoudens hebben gemiddeld per jaar € 27.800 te besteden. 

 • -

  GroenLinks grootste partij in Leiden

  Bij de verkiezing voor de gemeenteraad die op 14, 15 en 16 maart werd gehouden is GroenLinks in Leiden de grootste partij geworden. Van alle inwoners die hun stem op een partij uitbrachten deed 23% dit op deze partij. 

 • -

  Opmars online winkelen zet zich voort

  Vorige week zijn de resultaten van het Koopstromenonderzoek 2021 bekend geworden. Voor Leiden zijn er uitkomsten over de binnenstad, de Kopermolen, Lammenschansweg en de Luifelbaan. 

 • -

  Hoeveel wmo-cliënten heeft Leiden in 2025?

  Hoe krijgen we als gemeente inzicht en grip op de Wmo-kosten en hoe zorgen we dat de zorg voor inwoners uiteindelijk beter wordt? 

 • -

  Economische krimp in coronajaar 2020

  Om inzicht te krijgen in de economische structuur van de gemeente Leiden en de regio Leiden (Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude) heeft het CBS de economische groei voor de periode 2016-2020 berekend. 

News archive