Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Grote groei aantal 18-26 jarigen

  Op 1 januari 2024 woonden er 130.067 mensen in Leiden. Dat zijn er bijna drieduizend meer dan een jaar eerder. De groei werd niet veroorzaakt door geboortes en sterftes. 

 • -

  Recordaantal museumbezoeken: 1.324.000

  Er zijn in Leiden nog nooit zoveel museumbezoeken geweest als in 2023. De acht grootste musea (Naturalis, Hortus, Oudheden, Volkenkunde, Boerhaave, De Lakenhal, Sieboldhuis en Molen de Valk) ontvingen ruim 1,3 miljoen keer een bezoeker.

 • -

  Hoe gaat het met Leiden sinds de coronapandemie?

  Het Programma Social Impact is eind 2020 gestart in reactie op de coronapandemie. Doel was om negatieve maatschappelijke en economische effecten van de coronapandemie zo veel mogelijk te beperken voor met name de meest kwetsbare groepen in de gemeente Leiden.

 • -

  Leidse economie met 5,2% gegroeid

  Om inzicht te krijgen in de economische structuur van de gemeente Leiden en de regio Leiden (Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude) heeft het CBS de economische groei voor de periode 2016-2022 berekend. 

   

 • -

  Nieuw feitenblad Inkomens beschikbaar

  Huishoudens in Leiden die bestaan uit een (echt)paar met kinderen hadden in 2022 een gemiddeld besteedbaar huishoudinkomen van € 82.800. Eenpersoonshuishoudens hadden gemiddeld per jaar € 30.300 te besteden. 

 • -

  Nieuw dashboard Tweede Kamerverkiezingen 2023

  Op 22 november 2023 vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Onderzoek & Data maakte een dashboard met de belangrijkste uitslagen: voor Leiden, per wijk*, per kandidaat, per stembureau en een vergelijking met Nederland.

 • -

  Veel ouderen wonen in slecht geïsoleerde koopwoningen

  De landelijke overheid wil samen met gemeenten 750 duizend koopwoningen isoleren. Dat staat in het Nationaal Isolatieprogramma (NIP). Elke gemeente krijgt een budget om woningeigenaren die dat nodig hebben te ondersteunen bij het isoleren van hun woning. 

 • -

  Nieuwe data 'op de kaart' beschikbaar!

  In LeideninKaart brengen we informatie van verschillende thema’s bij elkaar. We visualiseren dit op de plattegrond van Leiden. Dit maakt het makkelijker om verbanden tussen buurten en wijken te zien. En om relaties te leggen tussen verschillende thema’s. 

News archive