Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Internationals keren terug na coronapandemie

  Elk jaar brengt de gemeente de monitor internationalisering uit. Hierin staan cijfers over het aantal internationals en hun woon- en werkgedrag. Dit jaar zijn er duidelijke veranderingen te zien met vorig jaar.

 • -

  Vrijwel geen leegstand meer in wijkwinkelcentra

  In de wijkwinkelcentra van Leiden staan vrijwel geen panden meer leeg, een verbetering met twee jaar geleden. Dat blijkt uit de update die Onderzoek & Data heeft gemaakt van het feitenblad Wijkwinkelcentra in cijfers.

 • -

  11% overweegt deelfiets, - bakfiets of -scooter

  Eerder dit jaar heeft de gemeente aan de leden van het LeidenPanel gevraagd hoe zij denken over deelvervoer. Specifieker: over deelfietsen, deelbakfietsen en deelscooters. De gemeente onderzoekt of er behoefte is aan het toelaten hiervan. 

 • -

  In Leiden wonen bijna 12.000 universitaire studenten

  In Leiden wonen volgens de laatste gegevens 11.990 studenten die aan een universiteit studeren. 9.785 daarvan studeren aan de Universiteit Leiden en 2.205 studeren aan een andere universiteit. 

 • -

  Digitale informatie over parkeren: LeidenPanel geeft mening

  Op de Leidse gemeentewebsite is veel informatie te vinden over parkeren. Van het aanvragen van een parkeervergunning voor de auto tot informatie over fietsenstallingen. Maar weet de burger dat allemaal, kan men het vinden en hoe wordt het gewaardeerd? 

 • -

  Leidse economie in 2021 met 4,7% gegroeid

  De voorlopige raming van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is dat de economie van Leiden in 2021 met 4,7% is gegroeid. Eind december wordt dit cijfer herzien en krijgen we een nog betere schatting. 

 • -

  Aantal peuters in Leiden gedaald

  Het totaal aantal peuters (0 t/m 3 jarigen) in Leiden is de afgelopen jaren gedaald van 4.705 in begin 2017 tot 3.967 eind 2021. Dit is één van de bevindingen uit het feitenblad Peuters in Leiden

 • -

  Veiligheidsmonitor 2021 op LeideninCijfers

  Op de website LeideninCijfers zijn de resultaten van de Veiligheidsmonitor 2021 gezet. Deze landelijke enquête wordt eens per twee jaar gehouden. Er zijn zes thema’s: leefbaarheid, overlast, veiligheidsgevoel, slachtofferschap, politie en burger en preventie. 

News archive