Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Nieuw dashboard Stads- en Wijkenquête beschikbaar

  Naast de rapportage is nu een verdiepend dashboard beschikbaar over de Stads- en Wijkenquête 2023.

 • -

  Leiden groeit naar 146.000 inwoners

  Onlangs is de nieuwe bevolkingsprognose verschenen. De gemeente heeft deze opgesteld in samenwerking met Pronexus. De prognose is gebaseerd op historische demografische gegevens, woningbouwplanning en aannames over bepaalde ontwikkelingen in de toekomst. 

 • -

  Uitkomsten Stads- en Wijkenquête zijn beschikbaar

  De Stads- en Wijkenquête is een onderzoek dat de gemeente Leiden dit jaar voor de 17e keer heeft uitgevoerd. Hierbij hebben ca. 2.400 Leidenaren hun mening of ervaring gedeeld over ca. 50 verschillende onderwerpen. 

 • -

  Nieuwe wijkprofielen op Leiden in Cijfers

  De wijkprofielen op onze website Leiden in Cijfers zijn vernieuwd! Hier vind je allerlei statistische informatie over de 10 Leidse wijken. 

 • -

  Cliënten Wmo waarderen de gemeente positief

  Gemeenten zijn verplicht om ieder jaar een cliëntervaringsonderzoek (CEO) uit te voeren onder cliënten van de Wmo. Dit is ook dit jaar weer gedaan. De resultaten over het jaar 2022 liggen in Leiden over de hele linie op een blijvend hoog gemiddelde. 

 • -

  Meeste mensen die verhuizen uit Leiden gaan naar Den Haag

  In 2021 verhuisden ruim 6.800 volwassen Leidenaren naar een andere gemeente in Nederland. Den Haag was daarbij de gemeente waar de meeste mensen gingen wonen. Daarna volgen Amsterdam, Leiderdorp en Oegstgeest.

 • -

  Eerste raming: Leidse economie groeit 5 procent in 2022

  Om inzicht te krijgen in de economische structuur van de gemeente Leiden, de regio Leiden (Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude) en Holland Rijnland berekent het CBS al een aantal jaar de economische groei. In deze publicatie gaat het om een eerste voorlopige raming van de economische groei over 2022. 

 • -

  Gebruik kinderopvang in 2021 verder afgenomen

  Het aantal kinderen dat in 2021 in Leiden gebruik maakt van kinderopvang is verder afgenomen. Terwijl er in 2019 nog 6.580 kinderen naar de opvang gingen, maken er in 2021 nog maar 6.330 kinderen gebruik van kinderopvang.

News archive