De Stads- en Wijkenquête is een onderzoek dat de gemeente Leiden dit jaar voor de 17e keer heeft uitgevoerd. Hierbij hebben ca. 2.400 Leidenaren hun mening of ervaring gedeeld over ca. 50 verschillende onderwerpen.
De wijkprofielen op onze website Leiden in Cijfers zijn vernieuwd! Hier vind je allerlei statistische informatie over de 10 Leidse wijken.
Gemeenten zijn verplicht om ieder jaar een cliëntervaringsonderzoek (CEO) uit te voeren onder cliënten van de Wmo. Dit is ook dit jaar weer gedaan. De resultaten over het jaar 2022 liggen in Leiden over de hele linie op een blijvend hoog gemiddelde.
In 2021 verhuisden ruim 6.800 volwassen Leidenaren naar een andere gemeente in Nederland. Den Haag was daarbij de gemeente waar de meeste mensen gingen wonen. Daarna volgen Amsterdam, Leiderdorp en Oegstgeest.
Om inzicht te krijgen in de economische structuur van de gemeente Leiden, de regio Leiden (Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude) en Holland Rijnland berekent het CBS al een aantal jaar de economische groei. In deze publicatie gaat het om een eerste voorlopige raming van de economische groei over 2022.
Het aantal kinderen dat in 2021 in Leiden gebruik maakt van kinderopvang is verder afgenomen. Terwijl er in 2019 nog 6.580 kinderen naar de opvang gingen, maken er in 2021 nog maar 6.330 kinderen gebruik van kinderopvang.
Onlangs zijn nieuwe gegevens toegevoegd over de woningvoorraad in Leiden. Het gaat om de gegevens op 1-1-2022 en de gegevens zijn afkomstig van het CBS. Per buurt is onder andere bekend wat het aandeel koop- en huurwoningen is, wat de woningwaarde is en wat het aandeel eengezinswoningen is.
In de Atlas voor gemeenten vergelijkt Atlas Research jaarlijks de 50 grootste stedelijke gemeenten op 50 punten. Dat levert een score op twee samengestelde indexen: Woonaantrekkelijkheidsindex en de Sociaal-economische index.