Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Atlas voor Gemeenten: Leiden vergeleken met andere stedelijke gemeenten

  In de Atlas voor Gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar vergeleken. Het is een nuttig instrument om de positie van Leiden te vergelijken met de andere stedelijke gemeenten. 

 • -

  Nieuwe cijfers over arbeidsdeelname, internationale studenten en inwoneraantal

  De databank van de website Leiden in Cijfers wordt regelmatig aangevuld met actuele gegevens. De afgelopen weken zijn er nieuwe cijfers verschenen.

 • -

  Corona-effecten zichtbaar in statistieken: minder treinreizigers, bioscoopbezoek en hotelovernachtingen

  Nu er steeds meer statistieken beschikbaar komen over de periode na maart 2020, wordt duidelijk dat op verschillende terreinen grote verschuivingen hebben plaatsgevonden. De vraag is natuurlijk hoe het in 2021 en daarna gaat uitpakken.

 • -

  Duurzaamheidsmonitor 2021 voor Nederland

  Newcom Research & Consultancy heeft ruim tweeduizend Nederlanders van 18 jaar en ouder ondervraagd over duurzaamheid. Wat betekent dit voor ‘de gewone burger’, hoe kijkt men er tegenaan en welke typen kunnen we daarin onderscheiden? 

 • -

  Sustainable Development Goals onderzocht in LeidenPanel

  Uit onderzoek van het LeidenPanel blijkt dat maar liefst 66% van de ondervraagden een bijdrage levert in Leiden aan één of meer van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

 • -

  Ontwikkelingen in het sociaal domein in beeld

  Monitor Sociaal Domein 2021 is beschikbaar voor Leiden. In deze monitor zijn indicatoren opgenomen zoals het gebruik van voorzieningen die vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet en Participatiewet. 

 • -

  Leiden blijft internationale kennisstad ondanks corona

  Zelfs tijdens de covid-19 pandemie is en blijft Leiden een internationale kennisstad. Dit is terug te zien in de nieuwste Monitor Internationalisering 2021

 • -

  Resultaten Stads- en Wijkenquête 2021 zijn beschikbaar

  De Stads- en Wijkenquête is een onderzoek dat de gemeente Leiden dit jaar voor de 16e keer heeft uitgevoerd en waarbij bijna 2.450 Leidenaren hun mening of ervaring hebben gedeeld over ca. 50 verschillende onderwerpen.

News archive