Jaarlijks verschijnt de Atlas voor Gemeenten, uitgevoerd door Atlas Research. Daarin worden de 50 grootste stedelijke gemeenten van Nederland op een aantal punten met elkaar vergeleken.
Het CBS heeft berekend welk percentage van het inkomen een huishouden besteedt aan wonen. Dat heet de woonquote. Dat betreft de totale woonlasten.
Gemeenten zijn verplicht om ieder jaar een cliëntervaringsonderzoek (CEO) uit te voeren onder cliënten van de Wmo. In de vorige meting over 2022 lagen de cijfers naar de tevredenheid historisch hoog. In de meting van dit jaar liggen de cijfers over de hele linie op een iets lager, maar nog steeds erg hoog, gemiddelde.
Gemeente Leiden wil aansluiten bij de behoefte van Leidenaren en is graag goed bereikbaar. In de periode van 21 augustus 2024 tot en met 9 september 2024 is een digitale vragenlijst afgenomen onder het LeidenPanel.
In 2023 zijn in Leiden 117.152 gastovernachtingen geweest in particuliere vakantieaccommodaties. Het gaat om accommodaties die via online platformen worden aangeboden.
De komende jaren wordt het Energiepark herontwikkeld. Dit is het hele gebied rond de energiecentrale en het Stadsbouwhuis aan de Langegracht. Er worden woningen gebouwd, nieuw groen aangelegd en er komen culturele en maatschappelijke voorzieningen.
Hoe krijgen we als gemeente inzicht in en grip op de Wmo-kosten en hoe zorgen we dat de zorg voor inwoners uiteindelijk beter wordt? Die twee vragen staan aan de basis van het landelijke Wmo-voorspelmodel. Het model is eind juli geactualiseerd met de meest recente Wmo data: van 2023. De voorspellingen lopen nu tot 2028.
Tweemaal per jaar worden voor gemeente Leiden en regio Leiden door UDC/Leiden071 cijfers uitgebracht om inzicht te krijgen in de economische structuur van de gemeente Leiden, de regio Leiden (Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude) en Holland Rijnland.