Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Leidse economie met 5,2% gegroeid

  Om inzicht te krijgen in de economische structuur van de gemeente Leiden en de regio Leiden (Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude) heeft het CBS de economische groei voor de periode 2016-2022 berekend. 

   

 • -

  Nieuw feitenblad Inkomens beschikbaar

  Huishoudens in Leiden die bestaan uit een (echt)paar met kinderen hadden in 2022 een gemiddeld besteedbaar huishoudinkomen van € 82.800. Eenpersoonshuishoudens hadden gemiddeld per jaar € 30.300 te besteden. 

 • -

  Nieuw dashboard Tweede Kamerverkiezingen 2023

  Op 22 november 2023 vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Onderzoek & Data maakte een dashboard met de belangrijkste uitslagen: voor Leiden, per wijk*, per kandidaat, per stembureau en een vergelijking met Nederland.

 • -

  Veel ouderen wonen in slecht geïsoleerde koopwoningen

  De landelijke overheid wil samen met gemeenten 750 duizend koopwoningen isoleren. Dat staat in het Nationaal Isolatieprogramma (NIP). Elke gemeente krijgt een budget om woningeigenaren die dat nodig hebben te ondersteunen bij het isoleren van hun woning. 

 • -

  Nieuwe data 'op de kaart' beschikbaar!

  In LeideninKaart brengen we informatie van verschillende thema’s bij elkaar. We visualiseren dit op de plattegrond van Leiden. Dit maakt het makkelijker om verbanden tussen buurten en wijken te zien. En om relaties te leggen tussen verschillende thema’s. 

 • -

  Nieuw dashboard Stads- en Wijkenquête beschikbaar

  Naast de rapportage is nu een verdiepend dashboard beschikbaar over de Stads- en Wijkenquête 2023.

 • -

  Leiden groeit naar 146.000 inwoners

  Onlangs is de nieuwe bevolkingsprognose verschenen. De gemeente heeft deze opgesteld in samenwerking met Pronexus. De prognose is gebaseerd op historische demografische gegevens, woningbouwplanning en aannames over bepaalde ontwikkelingen in de toekomst. 

 • -

  Uitkomsten Stads- en Wijkenquête zijn beschikbaar

  De Stads- en Wijkenquête is een onderzoek dat de gemeente Leiden dit jaar voor de 17e keer heeft uitgevoerd. Hierbij hebben ca. 2.400 Leidenaren hun mening of ervaring gedeeld over ca. 50 verschillende onderwerpen. 

News archive